Sijaintisi: Kiinteistönhoitoala > 1. Opiskele > Lämmitysjärjestelmät > Lämmitysenergian kulutusseuranta
 
 
Lähetä palautetta
 
 

Anna palautetta Ympäristöosaava ammattilainen -palvelusta

Otamme mielellämme vastaan palautetta verkkopalvelusta, esimerkiksi sisällöistä ja käytettävyydestä. Halutessasi voit myös jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Kiitos!

Lämmitysenergian kulutusseuranta

On tärkeää, että kiinteistönhoitaja tuntee oman kiinteistönsä energiankulutuksen. Hyvä tapa on kirjata ylös lämmityksen meno- ja paluuveden lämpötilat, kaukolämmön lämpötilat ja tilavuusvirta, öljynkulutus, lämmitysverkoston paine, lämpimän käyttöveden meno- ja paluuveden lämpötilat sekä ulkolämpötila. Kirjauksen yhteydessä voi samalla tehdä yleistarkastuksen lämmönjakohuoneen laitteistolle.

Kaukovalvontaan kuuluvissa kiinteistöissä kulutustrendejä on helppo seurata valvomopäätteeltä.

Jatkuva seuranta auttaa havaitsemaan mahdolliset vuodot ajoissa ja minimoimaan vahingot. Putkieristeiden kunto on hyvä tarkastaa ja korjauttaa heti rikkinäiset kohdat. Jos kiinteistössä on asbestieristeitä, rikkoontuneet kohdat on korjautettava välittömästi. Eristeiden huono kunto lisää lämmönkulutusta ja heikentää verkoston tasapainoa.

Kiinteistöä kannattaa tarkkailla myös ulkopuolelta lämmityskaudella. Jatkuva tuuletus kertoo, että lämmityskäyrä on liian iso. Jos asukkaat valittavat kylmyyttä, on käytävä paikan päällä huoneistossa tarkistamassa tilanne. Vikana voivat olla huonot ikkunatiivisteet. Jos patteri on kylmä, syynä voivat olla paksut verhot patteritermostaattien edessä tai varsinkin lämmityskauden alussa patteriventtiili voi olla jumittunut kiinni.