Sijaintisi: Puhdistuspalveluala > 1. Opiskele > Puhdistuspalveluala ja ympäristö
 
 
Lähetä palautetta
 
 

Anna palautetta Ympäristöosaava ammattilainen -palvelusta

Otamme mielellämme vastaan palautetta verkkopalvelusta, esimerkiksi sisällöistä ja käytettävyydestä. Halutessasi voit myös jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Kiitos!

Puhdistuspalveluala ja ympäristö

Puhdistuspalveluita tuottavat yritykset vaikuttavat toiminnallaan yhteiskunnan jokaisella sektorilla. Suurin osa ihmisistä nauttii säännöllisesti puhdistuspalvelujen työn tuloksista julkisissa ja yritysten toimitiloissa, kuten työpaikoilla, kouluissa, päiväkodeissa, hoivalaitoksissa ja kaupoissa. Puhdistuspalvelua tuotetaan yhä useammin myös kodeissa. Kotityöpalveluala kasvaa voimakkaasti väestön ikääntyessä.

Puhdistuspalvelun ammattilaisten työ vaikuttaa arkiympäristöjen turvallisuuteen, terveellisyyteen ja viihtyisyyteen. Puhtauden ylläpito on merkittävä osa toimintaedellytyksiä eri aloilla. Erityistä puhtautta vaativat ympäristöt kuten sairaalat ja elintarviketilat vaativat tarkoin suunniteltua puhdistamista.

Puhdistuspalveluilla vaikutetaan toimitilojen ja kiinteistöjen kuntoon ja elinkaareen, esimerkiksi pintojen kulumiseen ja käyttöikään. Jos puhdistuspalveluun liitetään uudenlaisia lisäpalveluita, kuten kiinteistön kunnon, energiankulutuksen tai jätteidenlajittelun seurantaa ja raportointia, voidaan vähentää asiakkaan ympäristövaikutuksia merkittävästikin.

Alan ympäristövaikutukset ovat siis parhaassa tapauksessa monelta osin myönteisiä. Ympäristön huomioiminen tuo yleensä myös kustannussäästöjä sekä palveluntarjoajalle että asiakkaalle.

Alan ammattilaisten ympäristöosaaminen ja toiminnan suunnitelmallisuus ovat kestävien toimintatapojen edellytys. Jokainen siivousalan ammattilainen voi vähentää ympäristökuormitusta omalla toiminnallaan ja vaikuttamalla omassa työyksikössään. Puhdistuspalvelun ammattilaiset voivat myös kehittää kiinteistön käytön ja ylläpidon toimintatapoja yhteistyössä asiakkaiden ja kiinteistönhoidosta vastaavien kanssa.

Asiakkaiden mielenkiinto palveluiden ympäristövaikutuksia ja eettisyyttä kohtaan lisääntyy jatkuvasti. Puhdistuspalvelun ympäristövastuullisuus voi olla merkittävä etu kilpailussa asiakkaista. Ympäristöasioihin panostamalla voidaan luoda kustannussäästöjä ja kannattavuutta sekä yritykselle että asiakkaalle.

Puhdistuspalvelu on tärkeää työtä hyvän sisäympäristön ja kiinteistöjen kestävyyden hyväksi.