Sijaintisi: Ruokapalveluala > 1. Opiskele > Ruokapalvelut ja ympäristö
 
 
Lähetä palautetta
 
 

Anna palautetta Ympäristöosaava ammattilainen -palvelusta

Otamme mielellämme vastaan palautetta verkkopalvelusta, esimerkiksi sisällöistä ja käytettävyydestä. Halutessasi voit myös jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Kiitos!





Ruokapalvelut ja ympäristö

Ammattikeittiöillä on tärkeä rooli koko elintarvikeketjun kestävyyden kehittämisessä. Ammattikeittiöiden valinnat vaikuttavat koko elintarvikeketjuun aina alkutuotannosta kuluttajan lautaselle asti. Ympäristöpassi valmennusaineisto ja osaamistesti johdattavat sinut ruokapalvelun ympäristöasioihin.

Meidän suomalaisten kulutuksen ympäristövaikutuksista noin kolmannes aiheutuu ruokailusta. Ruoan hankkiminen ja laittaminen itse on toistaiseksi ollut helpoin tapa vaikuttaa syömänsä ruoan ympäristövaikutuksiin. Suurin osa ihmisistä syö kuitenkin säännöllisesti ammattikeittiöiden valmistamia aterioita koulussa, työpaikkaruokailussa, sairaalassa, ravintolassa. Ammattikeittiöillä on hyvät mahdollisuudet ohjata asiakkaitaan tekemään kestävämpiä valintoja.

Asiakkaiden mielenkiinto ruoan ympäristövaikutuksia ja eettisyyttä kohtaan lisääntyy jatkuvasti. Ammattikeittiön ympäristövastuullinen toiminta voi olla merkittävä etu kilpailussa asiakkaista. Ympäristöasioihin panostaminen tuottaa keittiölle myös kustannussäästöjä ja parantaa tuottavuutta.