Lähetä palautetta
 
 

Anna palautetta Ympäristöosaava ammattilainen -palvelusta

Otamme mielellämme vastaan palautetta verkkopalvelusta, esimerkiksi sisällöistä ja käytettävyydestä. Halutessasi voit myös jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella. Kiitos!

Energiansäästö

Yrityksen kannattaa ensin selvittää, mihin energiaa (sähkö, lämpö) ja vettä kuluu. Sen jälkeen voi miettiä toimenpiteitä, joilla kulutusta voidaan vähentää.

Jokainen voi säästää energiaa esim. sammuttamalla turhaan palavat valot. Jokainen voi myös ympäristötiimin kautta tuoda esille energiansäästöideansa.

Ympäristötiimissä on kuitenkin hyvä olla mukana kiinteistönhoidon edustaja, sillä hän on avainasemassa energiankulutuksen säästökohteiden löytämisessä. Kiinteistön osuus organisaation energiankulutuksesta on merkittävä, ja alan ammattilaisilla on paras asiantuntemus mm. lämpötiloista ja ilmastoinnin säädöistä. Säästötavoitteita asettamalla, kulutuslukuja seuraamalla ja hyvät suoritukset palkitsemalla saadaan kulutusta kuriin.

Motiva on koonnut ohjeita ja vinkkejä energia- ja materiaalitehokkuuden parantamiseen.
Ympäristöosaava ammattilainen -palvelussa on sivusto myös kiinteistönhoitoalalle. Voitte vinkata asiasta oman kiinteistönne isännöitsijälle, huoltoyhtiölle tai omistajalle.

Vinkkejä ja linkkejä energiansäästön esiintuomiseen

Energiansäästöviikko

Suomessa vietetään syksyisin energiansäästön teemaviikkoa jo vuodesta 1997 lähtien. Kullekin viikonpäivälle on oma teemansa ja voitte viettää koko viikkoa tai poimia sopivia teemapäiviä omaan työyhteisöönne. Energiansäästö koskettaa kaikkia, kaikki voivat siihen vaikuttaa ja samalla on mahdollisuus säästää euroja.

Lue lisää: Energiansäästöviikko

Lamppupäivä


Hehkulamppujen poistuessa markkinoilta tarjolla on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Eri lampputyypeillä on erilaisia ominaisuuksia ja ne soveltuvat erilaisiin käyttökohteisiin. Oikeilla lamppuvalinnoilla vähennät sähkönkulutusta ja parannat valaistusolosuhteita.

Työpaikalla voi järjestää teemapäivän ja kutsua asiantuntijan kertomaan henkilöstölle oikeista valinnoista ja toimintatavoista. Asiantuntija löytyy esim. tavarantoimittajan puolelta.

Lue lisää: Lampputieto

Earth Hour

Kansainvälinen teemapäivä maaliskuussa, jolloin lauantai-iltana klo 20.30 - 21.30 "koko maailma sammuttaa valot yhdeksi tunniksi".

Lue lisää: Earth Hour