Ruokapalvelualan aineiston ovat Ympäristöpassiin työstäneet hankepäällikkö, MMM Meri Elonheimo ja vt. hankepäällikkö, FT Helena Vuorinen.
Ympäristöpassi-aineiston kehittämistyössä ovat olleet mukana
- EkoCentria
- Keski-Suomen ELY -keskus
- Koulutuksenjärjestäjien yhdistys Kjy ry
- Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia
- Opetushallitus
- Motiva
- Suomen ympäristökeskus
- Suomen ympäristöopisto Sykli
- sekä asiantuntijapalveluita tuottavat yritykset
- Damico Oy
- Miljöönääri Oy
Ympäristöpassin työversioita/luonnoksia sekä osaamistestin kysymyksiä ovat pilotoineet seuraavat työryhmät, jotka koostuivat eri tehtävissä olevista ammattikeittiöiden henkilöistä tai alan oppilaitosten opettajista ja opiskelijoista.
Ammattikeittiöt:
- Fazer Food Service, Ravintola Konehalli
- Helsingin kaupunki, Palmia
- Jyväskylän kaupunki, Kylän kattaus
- Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, oppilasravintola Oppilikka
- Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, Caterina
- Savon koulutuskuntayhtymän ravintolapalvelut
Oppilaitokset:
- Haaga-Helia Amk, Helsinki
- Jyväskylän ammattikorkeakoulu
- Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, Jyväskylän aikuisopisto
- Savon koulutuskuntayhtymä, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Kuopio
- Omnia ammattiopisto, Espoo
Aineisto on päivitetty elokuussa 2014 Savon ammatti- ja aikuisopiston ja Suomen ympäristöopisto Syklin yhteistyöllä.