Hyviä käytäntöjä ruokapalvelualalle
Ympäristöpassi-hankkeessa koottiin hyviä käytäntöjä ammattikeittiöistä ja ammatillisesta koulutuksesta. Sivulle päivitetään hyväksi koettuja käytäntöjä vinkeiksi muillekin. Voit lähettää niitä yllä olevan Lähetä palautetta -painikkeen avulla.
Kestävä kehitys
Espoon kaupungin Espoo Catering: Kestävästi kehittyvät ruokapalvelut
Ympäristövastuullinen asiakasviestintä
Tehokasta asiakasviestintää ruokailun ja kahvittelun ohessa
Kestävä ruokalista
Ruokapalvelupäälliköiden ehdotuksia I - Kestäviä elintarvikevalintoja
Steiner-päiväkodeissa, esiluokilla ja kouluissa pyritään tarjoamaan puhdasta ravintoa
Kestävät hankinnat
Vieremän kunnan ruokapalvelut
Lähis-opas: Lisää lähiruokaa julkisten keittiöiden asiakkaille
Närmatsguide
Ruokahävikin vähentäminen
Jyväskylän kaupungin kokeilu ylijäämälounaiden tarjoamisesta edullisesti
Muut ympäristöasiat
Ruokapalvelupäälliköiden ehdotuksia II - Energia ja vesi
Ruokapalvelupäälliköiden ehdotuksia III - Biojäte
Biojätteen vähentämiskampanja (Savon koulutuskuntayhtymä)
Vedetön siivous (Savon koulutuskuntayhtymä)
Energian kulutuksen mittaaminen (Savon koulutuskuntayhtymä)
Kestävää ammatillista opetusta
Savon ammatti- ja aikuisopiston matkailu- ja ravitsemisalan oppilaitos
Linkkivinkkejä
Ruoka ja ympäristö Vastuullinen elämäntapa - Maailman Luonnonsäätiön, WWF:n vinkit auttavat pohtimaan omaa elämäntapaa ja valintoja.
Kalaopas - WWF:n opas kalan valintaan
Ruokaopas - WWF:n opas kestävään ruokailuun
Ruoan tuotanto ja jalostus CO2-raportti on verkossa ilmestyvä sitoutumaton uutislehti, joka kertoo lukijoilleen
ajankohtaisimmat uutiset ilmastonmuutoksesta ja energiasta.
Pakkausten ympäristövaikutuksista
EU_ympäristömerkityt tuotteet, joita suomessa on saatavilla
Luomutietopankki tarjoaa tutkittua tietoa ja uutisia luomusta kotimaasta ja ulkomailta.
Muuntogeeniset elintarvikkeet - Biotekniikan neuvottelukunnan julkaisun tavoitteena on antaa lukijalle taustatietoa Suomessa, Euroopan unionissa (EU) ja muualla maailmalla käytävään keskusteluun muuntogeenisistä kasveista ja niiden käytöstä elintarviketuotannossa.
Kestävä ruokalistasuunnittelu Elintarviketeollisuuden ympäristövastuun katsaus 2016) Raportti kuvaa elintarviketeollisuuden ympäristökuormitusta sekä ympäristövastuun toimenpiteitä ja toteutumista alan yrityksissä.
Vastuullinen toiminta -osio Elintarviketeollisuusliiton sivuilla
Keittiön energiankulutusMotiva tarjoaa monipuolista tietoa sähköstä,
vedestä, energiankulutuksesta. Motiva on asiantuntijayritys, joka
kannustaa energian ja materiaalien tehokkaaseen ja kestävään käyttöön.
Tutustu vihreään sähköön, kilpailuta sähköntoimittajat, vaihda virtaa
Materiaalitehokkuus ja jätehuolto Fiksu vähetää jätettä Helsingin seudun ympäristöpalvelujen keräämää runsaasti tietoa ja
käytännöllisiä ja helppoja ohjeita jätteen määrän vähentämiseksi.
Saa syödä! - vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen, kohderyhmänä lähinnä kotitaloudet
Ekokompassin toimialakortti ruokapalveluihin
Kierratyspisteet - löydä lähimmät kierrätyspisteet mille tahansa jätteelle eri puollilla Suomea
Muita linkkejä
Kouluruokadiplomi - koululle myönnettävä tunnustus laadukkaasti ja valtakunnallisten tavoitteiden mukaan toteutetusta kouluruokailusta